ВГърция след потопа 11 дена хората са без питейна вода. Причината

...
ВГърция след потопа 11 дена хората са без питейна вода. Причината
Коментари Харесай

Гърция след потопа-11 дена безводие

ВГърция след потопа 11 дни хората са без питейна вода. Причината са пагубните наводнения, пишат гръцките медии.

Жителите на Волос не престават да се пробват по всевъзможен метод да изчистят големите количества тиня. Домовете им претърпяха огромни вреди от средиземноморския циклон „ Даниел “. Бурята опустоши всичко след себе си.

Проблемът с водата слага съществени усложнения и пред локалния бизнес. Най-потърпевши са млекопреработвателната индустрия, производството на безалкохолни питиета. Щети има и за производството на сирене и тежката индустрия.

Тези от тях, които употребяват водни запаси за съществени действия в производството, не могат да действат.

Големи стопански провали претърпяват и секторите на туризма, ресторантьорството и хотелиерството.

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис заяви, че от през днешния ден стартира изплащането на компенсациите на потърпевшите от бедствието в региона.

Над 10 хиляди жители от всички пет наранени префектури в Централна Гърция са поддали заявки за държавна финансова помощ. Чрез нея имат опцията да получат дотация до 10 хиляди евро за семейства. Предприятията и животновъдните обекти могат да получат до 4000 евро.

Езерото Карла край Волос към момента съставлява заплаха в региона. През последните 24 часа заплашва да залее всичко, което е останало непокътнато досега.

Нивото на езерото непрекъснато се повишава и по тази причина през вчерашния ден вечерта от незабавния номер 112 е бил подаден сигнал към жителите да бъдат в подготвеност, съобщи организацията.

Според представителя на гръцката пожарна работа Янис Артопиос е допустимо още през днешния ден да се отвори автомагистралата сред Атина и Солун. Тя беше затворена поради действия по разчистване и инспекция на настилката след наводненията.

Първоначално ще се пропуща придвижването единствено в една лента във всяка посока.

Вчера гръцките медии оповестиха, че мощната и некотролируима буря е лишила живота на шестнадесет души.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР